Hoe maak je je mountainbike wielset tubeless

Ten eerste gaat het gemakkelijker met tubeless of tubeless ready banden, en velgen die geschikt zijn voor tubeless rijden. Hier als voorbeeld mijn eigen wielset. De velgen zijn stan's notubes ztr crest. Hierop gaat tubeless velglint. Vervolgens wordt er een tubeless ventiel in gedraaid. Daarna de band er volledig opleggen. In dit geval de Mitas Scylla tubeless supra. Trek hierbij de hieldraad goed tegen de velgrand. De band wordt vervolgens opgepompt met een compressor. Als het goed is gaat dit al prima zonder tubeless vloeistof. Controleer of de band goed in de velgrand zit. Gaat dit goed, dan wordt de lucht eruit gelaten. Met een Core removal tool wordt het ventielcore eruit gedraaid. Nu kan via het open ventiel tyre sealant worden toegevoegd met een spuit. In dit geval wordt er 60 ml Stan's notubes sealant toegevoegd. Met de tool wordt de ventielcore teruggedraaid. Hierna kan met een normale voetpomp de band weer op spanning worden gezet. Hier is dus geen compressor voor nodig. Als laatste wordt het wiel alle kanten op geschud zodat alle eventueel aanwezige lekken worden gedicht. Makkelijk en dankbaar klusje. Want het rijdt super!

Giant Make Over

En de fiets is klaar. De vraag was of ik van deze "oude" Giant een leuke make-over kon geven. Oordeel zelf! Nog ff wat info: Hef frame, vork; pakkendrager, remhendelbevestiging, achterplaat derailleur zijn gepoedercoat in capri blue. Wielen zijn gereviseerd. Zadelpen, stuur, stuurpen, derailleur en spatborden zijn opgeknapt. Slot is ook hergebruikt. Rest is nieuw.

SingleBe Guarana 2.0 27,5 inch mtb

Het is een 4130 CroMo SingleBe frame en vork. Opgebouwd met ZTR Crest velgen, Syncros FL naven, Rubena banden, Shimano SLX schijfremmen, Raceface Ride crank , inmiddels een XT M8000 shimano groep, en ritchey afmontage.

Budget mountainbike meisje

Ook een vondst op marktplaats, deze oude Peugeot. "Papa, kun je hier voor mij een mountainbike van maken? Maar dan wel knalroze!" Nou, nog meer roze kan volgens mij niet, met deze Telemagenta RAL4010 poedercoatlaag :-) Verder is de fiets voorzien van een gereviseerde wielset, en wit/grijs/alu kleuren.

dames race retro singlespeed

Deze fiets is gemaakt voor een dame die een eigenzinnige dames retro singlespeed wilde hebben. Frame en vork zijn aangepast ( nokjes voor spatborden etc verwijderd ), en zijn vervolgens voorzien van een mat diepzwarte poedercoatlaag. Hierna met met alu kleur afgemonteerd

make over peugeot mtb

Voor slechts 10 euro kocht ik op marktplaats deze Peugeot Explorer. Nou ja, meer was ie ook niet waard. Alleen frame en vork waren nog prima in orde. Het leek me leuk om hier een supersnelle starre mountainbike van te maken. Frame en vork zijn ook weer aangepast, en voorzien van een heldere waterblauwe RAL 5021 kleur. Wielen zijn zelfgespaakt en opgebouwd uit shimano namen en mavic velgen, voorzien van coole Kenda small block eight skinwall banden. Verder is de fiets afgemonteerd met 9 speed sram schakelmateriaal, blank alu onderdelen en een Brooks lederen zadel en grips.

make over Van Tuyl mtb

Deze oude Van Tuyl mtb kocht ik voor een prikkie. Eigenlijk was er niets meer goed, behalve het frame en vork. Na het frame te hebben aangepast ( nokjes verwijderen ) is deze voorzien van een zwartblauwe RAL 5004 poedercoatlaag en blanke lak. Een shimano racecrank is aangepast (singlespeed), en als nieuw gemaakt. Mooie zelfgespaakte alu wielen, Brooks zadel en grips, zilverkleurige kabels en supermooie blank alu remhendels maken de fiets af.