Ik ben Cor de Koning, inmiddels een halve eeuw oud, geboren in Reusel en al zo’n 16 jaar woonachtig in Veldhoven samen met mijn vrouw en dochter. Ik werk als manufacturing specialist in de farmaceutische industrie. Hier houd ik me voornamelijk bezig met de techniek en processen van productie opstellingen. Bezig zijn met techniek is altijd mijn ding geweest.

Sinds 2006 ben ik verknocht geraakt aan de mountainbikesport. Al snel raakte ik uiteraard ook geïnteresseerd in de techniek van de fiets. Ik kan er namelijk niet tegen als er een probleem is met mijn fiets, en ik het niet kan oplossen. Om de basistechnieken van de fietssleutelarij onder de knie te krijgen heb ik een onderhoudsworkshop gevolgd. Het onderhoud van van mijn Cube LTD mountainbike ging dus al snel erg goed. Maar ik wilde ook meer. Ik wilde een mountainbike naar mijn wensen, en die is uiteraard niet standaard te koop. Er is altijd wel iets niet goed aan de standaard fiets. Ik bouwde vervolgens mijn eigen Van Nicholas Tuareg. Een heerlijke fiets waar ik een paar jaar heerlijk op heb gereden.  Hier kwam later een zelf opgebouwde custom SingleBe stalen mountainbike voor in de plaats.CdK Bikes Cor de Koning fietsenmaker custom fiets

Dit was slechts het begin. Waar ik eerst mijn eigen fiets bouwde en  daar al het onderhoud aan uitvoerde, kwamen er later ook de fietsen van mijn fietsclubje atb4fun, vrienden en kennissen bij.

Dit zijn mountainbikes, maar ook racefietsen, singlespeeds, stadsfietsen, fixies. Daarnaast ging ik fietsen volledig reviseren, en ook complete fietsen bouwen naar de wensen van de klant, volledig nieuw of uitgaande van een bestaand frame.

Ik heb hier zoveel plezier in, dat ik heb besloten om CdK Bikes tot leven te wekken. Want wat is er nog leuker als serieus met je hobby en passie bezig te zijn. Wat ik belangrijk vind is dat de klant tevreden moet zijn. Daar sta ik voor!

Cor