Een nieuwe wielset gespaakt voor deze Cannondale FSI. De Cannondale stond eerst op wielen met Stan’s Notubes Crest MK3 velgen. Niet de sterkste velgen, en de achterste had ook al wat scheurtjes. Dit is een bekend probleem bij de Crest velgen. Een Crest kan ook geen hoge spaakspanning aan, en met deze velg kan dus nooit een stijf wiel worden gespaakt.
De velgen zijn vervangen door DT Swiss XM421 velgen met een inwendige diameter van 25 mm. Lekker breed dus, en dat rijdt super. Bovendien kunnen deze tot 1200 N worden opgespaakt. Resultaat is een stijf wiel.
Het achterwiel is opgespaakt met Sapim Race spaken en zwarte messing Sapim Polyax spaaknippels. Ook zijn er op beide wielen washers gebruikt die ervoor zorgen dat de kracht die de nippels op de velg uitoefenen beter over de velg wordt verdeeld. Bij het opspaken van het achterwiel moest er rekening mee worden gehouden dat de velg een offset van 6 mm moet hebben, en dus niet in het midden gecentreerd moet staan. Dit is typisch voor een achterwiel van een Cannondale FSI.
Het voorwiel heeft een Lefty naaf met straight pull spaken. Met behulp van een Lefty centreer as is het makkelijk om een Lefty wiel te spaken.
Deze tubeless wielset is een mooie upgrade!

Bel me voor een afspraak