Vandaag een Brinckers Brisbane GT (kettingversie met Nexus 7) omgebouwd naar een Brisbane GTC Belt (aandrijfriem met Enviolo). Daar is wel een uitleg bij nodig.
De klant had een zilverkleurige heren Brisbane GTC Belt in bestelling staan. Nu kwam het vervelende bericht van leverancier Brinckers dat de assembleur niet meer aan deze heren frames kon komen. De fiets zou dus alleen maar in damesframe of mixed frame leverbaar zijn. Maar dat wil de klant liever niet. Nu stond er bij Brinckers nog een nieuwe blauwe heren Brisbane GT (kettingversie met Nexus) op voorraad. En de klant werd gevraagd of hij wel een blauw heren frame wil hebben. In dat geval zou deze worden omgebouwd van kettingversie met Nexus 7, naar aandrijfriem met Enviolo traploze versnellingsnaaf.
De klant ging daar graag mee akkoord.
En dus kreeg ik het verzoek van Brinckers om deze ombouw uit te voeren. Gaan we regelen.
En dus werd er een blauwe Brisbane GT gebracht, en een rode Brisbane GTC Belt die als donorfiets wordt gebruikt.
Allereerst heb ik het achterwiel met Enviolo en Gates tandwiel uit de rode GTC Belt gehaald. Daarna ook nog het crankstel met kettingblad voor de aandrijfriem eraf gehaald, en ook het kettingscherm van de motor en van de chainstay verwijderd.
Het frame vervolgens even open geschroefd om de aandrijfriem (belt) te kunnen verwijderen.
Als laatste de Enviolo shifter eraf gehaald.
Volgende klus: kettingkast, achterwiel, crankstel, shifter en kabels van de blauwe Brisbane GT gehaald.
En dan nu waar het om te doen is. Als eerste de aandrijfriem via de uitsparing in het frame op de fiets gelegd. Hierna de motor onder de blauwe fiets uit gehaald, om nieuwe dubbele versnellingskabels door het frame en over de motor heen, van de shifter naar de nieuwe naaf aan te leggen. Achterwiel met Enviolo erin gezet. De nieuwe crank en kettingscherm op de motor gemonteerd. Shifter op het stuur gezet, en deze daarna meteen voorzien van 2 nieuwe binnenkabels, die daarna door de nieuwe buitenkabels heen zijn getrokken. De binnenkabels aangesloten op de Enviolo naaf, en met wat afstelling istie klaar.
En dus hebben we hier dan voor zover ik weet de enige blauwe Brinckers Brisbane GTC Belt. Een Limited edition dus 🙂.
Proefritje gemaakt. de fiets fietst heerlijk!
Hierna nog dubbele tassen erop gezet met het MIK mounting systeem.
Vette klus!
Mooie samenwerking met Brinckers! Weer een tevreden klant!

Bel me voor een afspraak