Tijd om het neusje van de zalm onder de multitools onder de aandacht te brengen.

Ik heb het over de Oneup Components EDC V2 tool in combinatie met de EDC threadless carrier. Oneup Components heeft eerder al de EDC tool op de markt gebracht, maar daarbij moest schroefdraad in de vorkbuis worden getapt. Maar nu is er de threadless carrier, en die maakt het installeren nog makkelijker.

Als eerste draai je de topcap van je balhoofd eraf. Vervolgens moet de starnut uit de vorkbuis worden verwijderd. Je kunt ‘m met geweld richting de onderkant eruit meppen, maar makkelijker is om met een dop, revet en bout de middenbout uit de starnut te trekken. Daarna kun je de starnut kantelen, en met een tang verwijderen. Vervolgens kun je de EDC threadless carrier in de vorkbuis schuiven. Deze carrier wordt vastgezet met een afdichting en bout aan de onderkant van de vorkbuis. Afhankelijk van de lengte van de vorkbuis heb je 1 van de 4 bijgeleverde bouten nodig. De inbusbout zet je vast met 2 Nm.
Nu kun je aan de bovenkant de EDC tool in de carrier schuiven. En hoppa, je hebt nu altijd een multitool bij de hand, die je binnen een paar seconden beschikbaar hebt.

Wat zit er in de multitool?

  • Inbus 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 en 8
  • Torx 25
  • Spaaksleutel 0, 1, 2, 3
  • Kettingpons voor 10, 11 en 12sp (inclusief opslag voor een quick link)
  • Platte schroevendraaier
  • Bandenlichter
  • Valve core tool (binnenwerk ventiel)
  • Opslagcontainertje waterdicht.

Optie is een plugset met plugs die je ook direct beschikbaar hebt, zodat je razendsnel een lek in een tubeless band kunt proppen. Deze optie heb ik bij deze set erbij besteld. Hier zit overigens ook een klein quick link tangetje bij ( die niet in de set past, maar wel verdomde handig is om bij te hebben).
Wat mij betreft is dit de coolste toolset die ik tot nu toe ben tegengekomen.

De EDC v2 tool inclusief de EDC threadless carrier en installatiebenodigdheden kost 135 euro.
Wil je de optionele plugset incl 15 plugjes en het quick link tangetje, dan kost dat nog 55 euro extra.

Bel me voor een afspraak