Ik ben Cor de Koning, geboren in Reusel en al zo’n 25 jaar woonachtig in Veldhoven samen met mijn vrouw en dochter. Ik werk als maintenance specialist in de farmaceutische industrie. Hier houd ik me voornamelijk bezig met het onderhoud, de techniek en processen van productie opstellingen. Bezig zijn met techniek is altijd mijn ding geweest.

Sinds 2006 ben ik verknocht geraakt aan de mountainbikesport. Al snel raakte ik uiteraard ook geïnteresseerd in de techniek van de fiets. Ik kan er namelijk niet tegen als er een probleem is met mijn fiets, en ik het niet kan oplossen. Om de basistechnieken van de fietssleutelarij onder de knie te krijgen heb ik een onderhoudsworkshop gevolgd. Het onderhoud van van mijn Cube LTD mountainbike deed ik daarna zelf. Maar ik wilde ook meer. Ik wilde een mountainbike naar mijn wensen, en die is uiteraard niet standaard te koop. Er is altijd wel iets aan een standaard fiets wat ik graag anders had gewild. Ik bouwde vervolgens mijn eigen Van Nicholas Tuareg. Een heerlijke fiets waar ik een aantal jaar op heb gereden. Hier kwamen later een aantal zelf opgebouwde SingleBe mountainbikes voor in de plaats.

Dit was slechts het begin. Waar ik eerst mijn eigen fietsen bouwde en daar al het onderhoud aan uitvoerde, kwamen er later ook de fietsen van mijn fietsclubje atb4fun, vrienden en kennissen bij.

Dit zijn mountainbikes, maar ook racefietsen, gravelbikes. Daarnaast ging ik sportfietsen volledig reviseren, en ook custom sportfietsen bouwen naar de wensen van de klant, met als basis een hoge kwaliteit stalen of carbon frame.

Ik heb hier zoveel plezier in, dat ik heb besloten om CdK Bikes te starten. Want wat is er nog leuker als serieus met je hobby en passie bezig te zijn. Wat ik belangrijk vind is dat de klant tevreden moet zijn. Daar sta ik voor!

Cor

Bel me voor een afspraak