carbon Canyon Lux CF

Tijd om weer een keer de oorzaak van een irritante kraak te vinden.
Deze keer de carbon Canyon Lux CF. Deze fiets kraakt echt al als je er op gaat zitten. En vervolgens bij elke pedaalslag. De trapas is door een lokale fietsenmaker onlangs al tot 2 keer toe vervangen. De laatste keer was 2 weken geleden, maar de kraak is gebleven. Verder zijn alle lagers van de achterbrug gecontroleerd, op eentje na die hij niet los kreeg. Nog steeds gekraak.
Dus nu mocht ik gaan zoeken. Ten eerste de trapas er toch maar uitgeperst om te kijken of het bottom bracket wel is schoon gemaakt. En wat blijkt, deze zit toch nog vol vuil, zand en prut. Alles schoongemaakt, en trapas weer erin geperst. Maar nog steeds gekraak. Achternaaf gecontroleerd (zie vorige post), schoongemaakt en 2 rotte lagers vervangen. Ook de cassette maar even mee schoongemaakt. Nog steeds gekraak. Balhoofd gecontroleerd (deze moest ik toch ff opnieuw monteren), maar dat is ook niet de oorzaak. Dan toch maar de achterbrug controleren.
Tussen de achterbrug en de lagers op het punt waar de eigenaar hem niet los kreeg zat vuil en zand. De lagers zijn nog prima. Alles even schoongemaakt, wat vet er tussen, en weer vast gezet. En nu is het gekraak gelukkig weg.
Tja, met carbon hoor je nu eenmaal niet waar het geluid vandaan komt, en dan wordt het zoeken. Beginnend met het meest voor de hand liggende, en van daaruit verder zoeken.

Bel me voor een afspraak